You are hereFòrums / Fòrum General / l'anglès a l'escola

l'anglès a l'escola


2 replies [Darrer article]
mcabal29
Offline
Joined: 16/03/2010

Hola a tothom!

L'altre dia vaig assistir a la reunió de l'Ampa (del 27 d'octubre d'enguany) i allà va sorgir de la mà d'un pare el tema de l'anglès a l'escola.
Aquell pare va expressar el seu parer de que la nostra escola s'està quedant enrere en l'aprenentatge de la llengua anglesa respecte a altres escoles, inclús per algunes escoles que potser no tenen les condicions tan favorables com la nostra. I demanava el perquè no es fomenta l'aprenentatge d'aquest idioma des d'alguna altre matèria i no només des de la pròpia de llengua anglesa.
La Junta de l'Ampa va respondre explicant les raons que argumenta l'escola que són que prefereixen posar l'accent en l'agrupament en petits grups per tal de reforçar aquest aprenentatge de l'anglès i es subratllava els altíssims percentatges que tenen els alumnes de Batxillerat en l'acreditació de títols oficials en llengua anglesa a nivell del First Certificate.

Jo sóc del parer del pare que va intervenir en la reunió, i crec que una escola del nivell de la nostra ha d'apuntar a que els seus alumnes assoleixen nivells, no del First Certificate, sinó del Proficiency en llengua anglesa, ja en la societat que viuran els nostres fills i filles tenir un bon nivell d'anglès serà gairebé imprescindible. I per assolir això seria indispensable impartir algunes matèries en anglès (a més de la pròpia matèria de llengua anglesa) en tots els nivells i etapes educatives.

Sobre aquest precís tema m'agradaria que llegíssiu l'article que va publicar La Vanguardia el dilluns 31 d'octubre a les seves pàgines 22 i 23 i com assenyala que els experts afirmen que la docència en anglès d'altres matèries en totes les etapes educatives ajuda a l'objectiu d'assolir un bon nivell en aquesta llengua.

L'altre dia, de visita al Centre de Regulació Genòmica vaig poder afirmar aquests pensaments i vaig poder veure com d'indispensable és tenir un bon nivell d'anglès, ja que un dels criteris que m'explicaven que feien a l'hora de la selecció era justament aquest.

Sóc conscient que la Junta de l'Ampa va expressar el seu principi de no intervencionisme en la línia pedagògica de l'escola, però m'agradaria que aquest neguit que tenim alguns pares es pogués plantejar a Direcció si es constata que es tracta d'un pensament si no majoritari, sí força present.

M'agradaria poder llegir els vostres parers.

Gràcies a tots.

SEGUEIX-NOS!

FAO

Cartell Som Escola 160

afaec