You are hereGràcies, moltes gràcies

Gràcies, moltes gràcies


By ampaadm - Posted on 07 Gener 2013

Gràcies, moltes gràcies. Tres paraules per resumir tots els sentiments viscuts i per reflectir l’immens agraïment a totes les persones que van participar en el Gran Recapte d’Aliments 2012.

 
 
 
 
 
El divendres 30 de novembre i dissabte 1 de desembre es va celebrar a Catalunya el Gran Recapte organitzat pel Banc dels Aliments, amb l’objectiu de recaptar aliments pels més necessitats d’aquí i, alhora, conscienciar sobre la realitat de la pobresa al nostre país.

Les famílies voluntàries apuntades a la iniciativa de la Junta de l’AMPA, ens vam organitzar per torns en el Caprabo de la cantonada de l’escola. Animàvem els clients a fer donacions d’aliments amb el repte d’omplir els 6 grans contenidors que ens havien donat.

Veïns del barri, però també les famílies, alumnes, professors i personal de l’IPSI es van abocar en la iniciativa de manera espectacular. Tot i que es demanaven aliments bàsics com ara oli, llet, llegums secs i conserves de peix, el cert és que vam aconseguir recollir tot tipus de productes. Arròs, macarrons, galetes, conserves, sucre, etc. Paquet rere paquet. Kg a kg. Donació a donació. Totes les aportacions eren benvingudes, des de carros curulls, fins a la bossa amb 1 cartró de llet. Solidaritat en estat pur. Objectiu acomplert amb escreix: 11 contenidors plens d’aliments, un petit triomf de tots plegats.

Tots els voluntaris vam viure un munt d’anècdotes i situacions que conservarem en forma de petits records emotius: curtes però intenses converses amb clients anònims, agraïments compartits, somriures de complicitat, satisfacció i mil vivències més. Però per damunt de tot destaquem la participació dels nostres fills que de manera alegra i festiva, com només ho poden fer ells, repartien les bosses per fer les donacions. “Que vol col•laborar donant aliments pels més pobres ?. Gràcies.” Se sentia una vegada i una altra. Ells segurament han après moltes coses. Els pares també.

Però aquesta iniciativa també ens ha d’empènyer a la reflexió. Tots els bancs d’aliments de Catalunya atenen diàriament a 230.000 persones. A Barcelona es reparteixen cada dia entre 17.000 i 25.000 kg d’aliments pels més necessitats. Tanmateix, tot i l’èxit de la iniciativa, els aliments recaptats s’exhauriran en un mes i mig. La pobresa a Catalunya no s’atura i ja afecta al 25% de la població. És a dir, a casa nostra gairebé un milió i mig de persones viuen per sota del llindar de la pobresa (són aquelles famílies que sobreviuen amb menys de 460 € mensuals). Una realitat que ens envolta i que no ens ha de deixar indiferents.

Per acabar volem reconèixer la dedicació dels treballadors del súper que ens van fer la feina molt fàcil i la d’altres famílies de l’escola que sabem que van participar com a voluntàries en altres punts de recollida de la ciutat.
A tothom, gràcies, moltes gràcies.

Les famílies voluntàries del Gran Recapte d’Aliments. Ampa.

Etiquetes

SEGUEIX-NOS!

FAO

Cartell Som Escola 160

afaec