You are here“Educar amb humor” xerrada a càrrec d’en Carles Capdevila

“Educar amb humor” xerrada a càrrec d’en Carles Capdevila


By ampaadm - Posted on 22 Abril 2014

Dijous dia 6 de març va venir a l’escola a fer-nos una xerrada sobre l’educació dels nostres fills el periodista i director del diari ARA, Carles Capdevila. La xerrada, organitzada per l’AMPA, duia per títol: “Educar amb humor” i això és el que va fer en Carles Capdevila durant la xerrada amb tots els assistents; ens va educar amb humor. En mig de bromes ens va anar transmetent la seva saviesa fruit de lectures, de reflexions i de la seva experiència com a pare de 4 fills.

També ens va parlar de la seva infantesa i adolescència en un poble de 3.000 habitants d’Osona els anys 60 i 70 i dels seus pares que, com tots els d’aquella època, tenien les idees molt clares i, sense haver llegit cap manual sobre el tema, el van tractar amb fermesa i sense complexos però amb amor incondicional.

Per ell educar els fills consisteix en espavilar els petits i frenar els grans. En el seu cas ho està experimentant tot a l’hora perquè té dos nens i dos adolescents a casa.

Ens va consellar que per fer de pares desenvolupéssim aquests 5 sentits:
1. El sentit del ridícul
2. El sentit comú
3. El sentit del deure
4. El sentit moral
5. El sentit de l’humor – molt important!

A continuació us faig una ressenya molt breu del que ens va dir de cadascun d’aquests cinc sentits. No us puc reproduir els gags que va fer perquè van ser moltíssims i perquè, a més, jo no tinc la seva gràcia per explicar-los.

Sobre els 5 sentits:
1. No fer res que després, mirat des de fora, trobis que és ridícul.
2. Fer el que, per sentit comú, creguis que cal fer en cada situació.
3. Deure: Des del moment en que tens un fill has adquirit un compromís que, per suposat, et canvia totalment la vida. Del fet que això ho assumeixis en depèn, també, en gran mesura, l’educació dels teus fills.
4. Moral: Els valors només s’encomanen per contagi; no es poden prendre en pastilles ni transmetre de cap altra manera. Si tu els tens i els practiques pot ser que el teu fill se’n contagiï. No n’és cap garantia però és l’única manera que els arribi a tenir.
5. Tot plegat és molt seriós però tampoc no podem dramatitzar-ho. Tot anirà molt millor si ens ho prenem com un joc i ens hi divertim; si ens ho agafem amb humor.

Ens ho va anar explicant posant-nos exemples de situacions que havia viscut ell directament, el que va fer que tota la xerrada fos molt amena i aclaridora.

Etiquetes

SEGUEIX-NOS!

FAO

Cartell Som Escola 160

afaec