You are hereCaceres del tresor mitjançant geolocalització

Caceres del tresor mitjançant geolocalització


By ampaadm - Posted on 22 Abril 2014

Molt probablement tots hem anat alguna vegada a caçar bolets, però algú ha anat mai a caçar tresors? Sí, sí, tresors de veritat! D’aquells que són de valor incalculable!

Doncs des de ja fa uns anys hi ha tresors amagats per tot el planeta esperant a ser descoberts. I no parlo sols dels tresors de la natura, no, sinó de tresors que has de buscar com si estiguessis fent una espècie de gimcana. A Barcelona, a Collserola, a la platja, a la plana o a la muntanya. No hi ha enlloc on no puguis aprofitar l’avinentesa per descobrir algun tresor.

Em refereixo a una activitat que va començar l’any 2000 a EEUU però que ara ja comprèn totes les nostres contrades. A la pàgina web http://www.geocaching.com/ es troben més de 2 milions de tresors amagats pel món. Qualsevol pot inscriure’s i de forma absolutament gratuïta baixar-se les coordenades del tresor que vulguem buscar. Podem escollir segons dificultat, mida del tresor, llunyania, temps de caminar o proximitat al lloc on estem. Podem escollir un tresor que costi i ens faci a tots caminar una estoneta i fer una bona excursió, o simplement una passejada d’uns metres.

Antigament es feien servir aparells específics de geolocalització però avui en dia pràcticament qualsevol mòbil té GPS i ens pot dur a les coordenades que vulguem. Els tresors més complicats poden tenir fins i tot gravat el camí en alguna web tipus http://ca.wikiloc.com . També existeixen, com no, aplicacions específiques per a mòbils.

Els tresors poden estar molt amagats i ser molt difícils de trobar o ser força fàcils. No sempre es troben... però això fa més emocionant el proper. Recomano anar en família o amb un grup d’amics però que no sigui molt nombrós. Els “caches”, com se’ls anomena als tresors, estan formats per un contenidor estanc perquè pugui aguantar tot tipus de condicions atmosfèriques. Estan normalment en llocs que val la pena visitar i els seus creadors donen informació sobre el lloc a visitar i el seu entorn. Els més petits sols arriben a tenir un petit “logbook” on registrar els visitants, però els més grans poden ser diversos contenidors de diverses mides plens de joguines i altres objectes diversos.

Quan aneu a buscar un tresor mireu de portar alguna joguina o objecte per intercanviar i sols agafeu un objecte a canvi d’un altre. Si trobeu el contenidor malmès podeu avisar al propietari o arreglar-lo vosaltres mateixos. Porteu també sempre un llapis o un bolígraf a sobre per poder-vos identificar.

En alguns casos podeu trobar un “travel bug” o “viatger”. Es tracta d’un objecte que heu d’anar canviant de tresor a tresor. Alguns viatgers tenen missions concretes, com donar la volta al món, anar sempre a l’est, visitar tants països diferents com sigui possible, o simplement tornar a casa.

Què, us animeu? Doncs aneu a la pàgina web de Geocaching, busqueu el tresor que més us agradi, poseu les coordenades al vostre aparell GPS i comenceu el camí. Quan us apropeu, és possible que necessiteu més pistes que us seran donades (de vegades mitjançant un codi secret que sols els nens poden desxifrar), de vegades s’ha de tenir imaginació, mirar la imatge... També hi ha tresors que es troben sols després d’haver desxifrat i trobat altres pistes pel camí. Quan finalment el trobeu, identifiqueu-vos en el llibre de registre, deixeu algun objecte d’igual o major valor del que agafeu i torneu el tresor al mateix lloc que l’heu trobat de forma que quedi ben protegit. Quan arribeu a casa, no oblideu de deixar registrat a la web què heu fet i les vostres experiències.

Recordeu que mentre caceu tresors no heu de molestar ningú, heu de respectar les propietats privades i heu de minimitzar el vostre impacte a la natura. I sobretot no causar alarma a les persones que puguin estar pels voltants, especialment si us trobeu en nuclis urbans. Hi ha tresors més a prop del que us imagineu.

Us ha agradat? Ja en porteu uns quants? Doncs si es així, per què no us animeu a crear el vostre propi tresor? El podeu amagar on vulgueu i després assegurar-vos que en feu el manteniment.

Heu endevinat ja quin és el valor incalculable? L’aventura!
Marta Galindo

Enllaços:
Web oficial: http://www.geocaching.com/
Què és el geocaching? http://www.youtube.com/watch?v=qp8U6zkPZXA#t=24
Com buscar? http://www.youtube.com/watch?v=kCuYczGANd0
TV3 Temps d’Aventura: Geocaching i Formula 1 https://www.youtube.com/watch?v=q7LMBOtzm5c&oref=https%3A%2F%2Fwww.youtu...

Etiquetes

SEGUEIX-NOS!

FAO

Cartell Som Escola 160

afaec