You are hereFive Days to Dance

Five Days to Dance


19/11/2015 19:15

CINEMA DOCUMENTAL EN FAMÍLIA
Des de l’AMPA IPSI impulsem una nova iniciativa, una experiència única. Cada trimestre, conjuntament amb “El Documental del Mes”, oferirem cinema documental pels alumnes i els seus familiars. Seran les pel·lícules documentals de més qualitat arreu del món, especialment adients per a les edats dels joves d’ESO i Batxillerat, que ens permetran reflexionar i debatre sobre temes diversos. Volem que sigui una activitat per viure conjuntament, pares i adolescents, i compartir les emocions dels documentals.

A cada projecció, convidarem alguna persona relacionada amb el propi documental, o amb la temàtica que s’exposa, per poder debatre i compartir els diferents punts de vista.

El primer documental, “Five Days to Dance”, es projectarà el dijous 19 de Novembre a les 19:15, a la sala d'actes de l'Escola.
Comptarem amb la presència del director del documental, Rafa Molés, amb la següent agenda:
- 19:15 Rebuda i accés a la sala
- 19:30 Inici de la projecció*
- 20:45 Col·loqui amb el director del film
- 21:30 Finalització de l'acte

* Es demana als assistents arribar amb temps per ser a lloc a l'inici de la projecció.

És necessària la inscripció prèvia aquí, per preveure l’aforament.

FIVE DAYS TO DANCE
Recomanat per a alumnes d’ESO i Batxillerat
Rafa Molés, Pepe Andreu. València (2014). 77 min.
VO en castellà, anglès, alemany i basc subtitulada al català.

Una parella de ballarins apareix un matí a l'aula d'un institut. És dilluns, i anuncien a un grup d'adolescents que tenen cinc dies per preparar una activitat en equip que és completament desconeguda per ells. Han de pujar a un escenari i ballar. Una setmana per canviar les coses; un petit termini, però un gran repte: moure les persones quan el món ens paralitza.

La dansa obliga aquests joves a trencar els seus rols just en el moment de les seves vides en què aquests rols socials s'estan forjant. El líder deixa de ser el més admirat, el tímid fa un pas endavant... Ballar els obliga a tocar-se. Es comuniquen, s'igualen. Algun no s'alliberarà fins a l'últim instant.

Wilfried Van Poppel i Amaya Lubeigt són els coreògrafs. Ell, holandès; ella, basca. La dansa és el llenguatge comú. No importa el lloc. Cinc dies, una classe d'adolescents, un microcosmos en el qual succeeix un petit big bang.

La premsa ha dit:
Danza contra los roles adolescentes. El País
Bailar para convivir. Aula de Secundaria
¡Arriba el talento!. La Vanguardia

Els directors
Presentarà el documental el director de Five Days to Dance en Rafa Molés Vilar periodista i guionista. El 2012, va rebre el premi de Periodista de l'Any en la III edició dels Premis de Periodisme de la Comunitat Valenciana. És creador de l'equip de recerca de RTVV i autor de 18 documentals televisius.

Pepe Andreu Ibarra, codirector del film, és un productor llicenciat en Ciències de la Informació, Imatge Visual i Auditiva. Té 15 anys d'experiència com a productor televisiu, director de documentals i reporter d'informatius.

Més informació en aquest link.

EL DOCUMENTAL DEL MES
Ara farà 10 anys que va néixer El Documental del Mes, una iniciativa, amb la voluntat d’apropar els millors documentals internacionals als espectadors, tant en sales de cinema comercials de grans ciutats com a petits municipis allunyats en auditoris, casals culturals, biblioteques, filmoteques, col·legis, ateneus, o qualsevol espai amb una pantalla i un públic disposat a gaudir de l´experiència intensa que és el cinema documental.

Amb aquesta filosofia, El Documental del Mes estrena cada mes un documental de prestigi internacional en una xarxa de més de 60 sales a tot l’estat i a Llatinoamèrica.

El Documental del Mes es la prolongació durant l’any del Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona que es celebra en la darrera setmana del mes de maig i que rep cada any en la seva secció DOCS & TEENS una mitjana de 13 escoles de Barcelona, 1.200 alumnes adolescents i 50 professors que utilitzen el documental com una eina potent i molt atractiva per a què els alumnes reflexionin i debatin sobre temes i valors molt diversos. 10 anys d’El Documental del Mes

iframe: 

SEGUEIX-NOS!

FAO

Cartell Som Escola 160

afaec