You are herePura Vida

Pura Vida


21/01/2016 19:15

CINEMA DOCUMENTAL EN FAMÍLIA
Cinema documental en família, pels alumnes i els seus familiars. Les pel·lícules documentals de més qualitat d’arreu del món, especialment adients per a les edats dels joves d’ESO i Batxillerat, que ens permetran reflexionar i debatre sobre temes diversos. Volem que sigui una activitat per viure conjuntament, pares i adolescents, i compartir les emocions dels documentals.

A cada projecció, convidarem alguna persona relacionada amb el propi documental, o amb la temàtica que s’exposa, per poder debatre i compartir els diferents punts de vista.

Organitzat per l’AMPA IPSI conjuntament amb El Documental del Mes.

La pel·lícula documental, Pura Vida, es projectarà el dijous 21 de Gener a les 19:15, a la sala d'actes de l'Escola, amb la següent agenda:
- 19:15 Rebuda i accés a la sala
- 19:30 Inici de la projecció*
- 21:00 Col·loqui
- 21:30 Finalització de l'acte

* Es demana als assistents arribar amb temps per ser a lloc a l'inici de la projecció.

És necessària la inscripció prèvia aquí, per preveure l’aforament.

PURA VIDA
Recomanat per a alumnes d’ESO i Batxillerat
Pablo Iraburu, Migueltxo Molina. Navarra (2012). 84 min.
VO en anglès, espanyol, rus, nepalí subtitulada en català.

A la cara sud de l’Himàlaia, a set mil quatre cents metres d’altura, un alpinista comença a trobar-se malament. El seu company dóna el crit d’alarma i comença una de les operacions de rescat més increïbles de la història de l’Himàlaia.

Iñaki Ochoa de Olza és l’alpinista que es va posar malalt mentre ascendia l’Annapurna, considerat un dels cims més perillosos del món, en el que el 40% de les persones que intenten coronar-lo perden la vida durant el camí.

Pura vida reconstrueix els 4 dies durant els quals es va organitzar i desenvolupar l’operació de rescat de l’Iñaki, protagonitzada per 8 persones procedents de tot arreu del món, que van respondre a la crida d’alerta arriscant les seves vides per salvar la d’un altre.

Una missió de rescat sense precedents que va unir un grup de gent amb dues coses en comú: una passió il·limitada per la muntanya i, per davant de tot, uns principis i objectius que defineixen la manera com viuen les seves vides.

La premsa ha dit:
Diari ARA
Entrevista al director. Diari ARA
La Vanguardia

Els directors
Fundador d’Arena Comunicación, Pablo Iraburu signa el seu segon llargmetratge documental amb Pura vida, després de l’experiència de Nomadak TX el 2007, també estrenada en el marc d’El Documental del Mes. A més, ha dirigit nombroses peces per a institucions d’àmbit nacional i internacional, així com per a diverses ONG a tot el món.

Migueltxo Molina forma part de l’equip d’Arena Comunicación des del 2007. Va ser guionista i editor del curt La Voz de Iñaki, l’embrió de Pura vida, i el 2011 va realitzar el programa sobre muntanyisme emès per TVE Desafío 14+1.

Més informació en aquest link.

EL DOCUMENTAL DEL MES
Ara farà 10 anys que va néixer El Documental del Mes, una iniciativa, amb la voluntat d’apropar els millors documentals internacionals als espectadors, tant en sales de cinema comercials de grans ciutats com a petits municipis allunyats en auditoris, casals culturals, biblioteques, filmoteques, col·legis, ateneus, o qualsevol espai amb una pantalla i un públic disposat a gaudir de l´experiència intensa que és el cinema documental.

Amb aquesta filosofia, El Documental del Mes estrena cada mes un documental de prestigi internacional en una xarxa de més de 60 sales a tot l’estat i a Llatinoamèrica.

El Documental del Mes es la prolongació durant l’any del Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona que es celebra en la darrera setmana del mes de maig i que rep cada any en la seva secció DOCS & TEENS una mitjana de 13 escoles de Barcelona, 1.200 alumnes adolescents i 50 professors que utilitzen el documental com una eina potent i molt atractiva per a què els alumnes reflexionin i debatin sobre temes i valors molt diversos. 10 anys d’El Documental del Mes

iframe: 

SEGUEIX-NOS!

FAO

Cartell Som Escola 160

afaec