You are hereRecipes for Disaster

Recipes for Disaster


07/04/2016 19:15

La pel·lícula documental, Recipes for Disaster, es projectarà el dijous 7 d'Abril a les 19:15, a la sala d'actes de l'Escola, amb la següent agenda:
- 19:15 Rebuda i accés a la sala
- 19:30 Inici de la projecció*
- 21:00 Col·loqui
- 21:30 Finalització de l'acte

* Es demana als assistents arribar amb temps per ser a lloc a l'inici de la projecció.

És necessària la inscripció prèvia aquí, per preveure l’aforament.

RECIPES FOR DISASTER
Recomanat per a alumnes d’ESO i Batxillerat.
John Webster
Finland (2008). 85 minuts. VO en anglès, subtitulada en català.

El director John Webster convenç la seva dona i els seus dos fills per que tota la seva família comenci una "dieta del petroli" durant un any sencer, però sense abandonar el seu estil de vida suburbà de família de classe mitjana. L'experiència es converteix en una comèdia d'errors: acaben qüestionant els seus valors, posant a prova la seva força de voluntat, i en última instància, la seva felicitat. El director apunta: "Un film sobre el canvi climàtic pot tenir fe en la humanitat i esperança en el futur però aquest està fet d’una cosa mica més gran, com va dir la meva dona: potser jo vaig fer aquest film per convicció però ella (i els meus fills) el van fer per amor ".

La premsa ha dit:
Diari de Girona
La Vanguardia
El Periódico

Els directors
John Webster va néixer el 1967, fill de professors anglesos. El 1996 es va graduar a la Universitat d'Art i Disseny a Hèlsinki, amb un màster en realització de documentals. Des de 1990 ha dirigit documentals independents que han guanyat diversos premis tant a nivell nacional com internacional. Els seus films tracten temes humans amb forts personatges centrals les vides dels quals són seguides durant llargs períodes de temps. Els trets que més el caracteritzen: la barreja de tragèdia i comèdia, malenconia i exuberància.

Notes del director: “No em vaig sentir personalment afectat fins que vaig veure els canvis al meu voltant, en els arbres i plantes del fràgil arxipèlag finlandès. Em vaig decidir a fer un film documental en part per redimir-me dels meus pecats, però també perquè és una cosa que sé com fer." "Per què, quan la civilització veu que es encarrila cap al desastre, aconsegueix sempre evitar el tema? Quines són les raons per les que ens resulta tan difícil canviar, encara que tinguem tan bons motius per fer-ho? Coneixem les conseqüències dels nostres actes? Sabem el que el nostre estil de vida li fa el planeta? La ciència del antropogènic canvi climàtic és indiscutible. I gent com jo mateix, vivint a l'estil occidental de classe mitjana, ens trobem en el nucli del problema: som els que més consumim i els que més contaminem, però no podem evitar-ho. Així doncs, tenim l'imperatiu moral de parar de fer això que sabem que està malament i canviar la nostra forma de vida."

Més informació en aquest link.

EL DOCUMENTAL DEL MES
Ara farà 10 anys que va néixer El Documental del Mes, una iniciativa, amb la voluntat d’apropar els millors documentals internacionals als espectadors, tant en sales de cinema comercials de grans ciutats com a petits municipis allunyats en auditoris, casals culturals, biblioteques, filmoteques, col·legis, ateneus, o qualsevol espai amb una pantalla i un públic disposat a gaudir de l´experiència intensa que és el cinema documental.

Amb aquesta filosofia, El Documental del Mes estrena cada mes un documental de prestigi internacional en una xarxa de més de 60 sales a tot l’estat i a Llatinoamèrica.

El Documental del Mes es la prolongació durant l’any del Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona que es celebra en la darrera setmana del mes de maig i que rep cada any en la seva secció DOCS & TEENS una mitjana de 13 escoles de Barcelona, 1.200 alumnes adolescents i 50 professors que utilitzen el documental com una eina potent i molt atractiva per a què els alumnes reflexionin i debatin sobre temes i valors molt diversos. 10 anys d’El Documental del Mes

iframe: 

SEGUEIX-NOS!

FAO

Cartell Som Escola 160

afaec