You are hereChina Blue

China Blue


20/10/2016 19:30

Rodat clandestinament i sota unes condicions difícils a la Xina, aquest documental mostra, des d’un accés privilegiat, el que tant la Xina com les grans marques internacionals s’entesten a amagar: com es produeix la roba que nosaltres comprem.

China Blue ens endinsa en una fàbrica de texans, on dues joves, la Jasmine i l’Orchid, intenten sobreviure a les difícils condicions laborals. Les seves vides es creuen amb les d’altres companyes i amb la del director de la fàbrica on treballen, el senyor Lam. Des dels diferents esglaons de la jerarquia de l’empresa, el documental mostra, humanament, els problemes complexos d’un món globalitzat.

China Blue dibuixa un matisat, tendre i colpidor retrat sobre el dia a dia d’unes joves treballadores d’una fàbrica tèxtil. A la vegada, proporciona un informe actualitzat i alarmant sobre les pressions econòmiques que instauren les companyies occidentals i les conseqüències humanes que això provoca.

Més informació en aquest link.

La pel·lícula documental, China Blue, es projectarà el dijous 20 d’Octubre a les 19:15, a la sala d'actes de l'Escola, amb la següent agenda:
• 19:15 Rebuda i accés a la sala
• 19:30 Inici de la projecció*
• 21:00 Col·loqui sobre comerç just amb Maria Cañadas (vicepresidenta AI)
• 21:30 Finalització de l'acte
* Es demana als assistents arribar amb temps per ser a lloc a l'inici de la projecció.

És necessària la inscripció prèvia aquí, per preveure l’aforament.

La col·laboració d’Amnistia Internacional en aquest acte de l’AMPA es fa de forma totalment desinteressada. L’AMPA posarà una caixa perquè les famílies que ho vulguin pugin fer un donatiu en efectiu a Amnistia Internacional. Tot l’import recaptat serà donat de manera conjunta a Amnistia Internacional Catalunya.

Amnistia Internacional (www.amnistiacatalunya.org)
És un moviment mundial, democràtic i independent, amb més de 7 milions de socis i sòcies, activistes i simpatitzants arreu del món que es prenen la injustícia com una cosa personal. Actuen en gairebé tots els països del món perquè el màxim nombre de persones puguin gaudir del que estableix la Declaració Universal dels drets humans. Al costat del rigor en les seves investigacions, les denúncies d'abusos als drets humans i la independència de qualsevol govern, ideologia política, interès econòmic o creença religiosa, un dels senyals d'identitat també és l'activisme.

Maria Cañadas Francesch (Barcelona, 1949)
Llicenciada en Humanitats per la Universitat de Londres (Regne Unit), compta amb una llarga trajectòria en l'organització, tant en l'àmbit local com internacional, en la qual col·labora des dels anys 70. Ha estat investigadora del Departament de les Amèriques del Secretariat Internacional, seu d'Amnistia Internacional a Londres; membre del Comitè Executiu de la Secció veneçolana i directora del Secretariat Estatal d'AI a Espanya.

És sòcia i activista d'Amnistia Internacional Catalunya des de 1998 i ha estat presidenta d'AIC d'abril de 2012 a abril del 2016.

El director
Micha X. Peled va néixer a Israel i anys més tard va emigrar a Estats Units. La seva carrera conté treballs com a importador, vigilant de presons, periodista freelance, assessor de campanyes polítiques i guia turístic d'aventura. Va fer el seu primer documental per a TV "Will My Mother Go Back to Berlin?" el 1992. Des de llavors ha dirigit els següents documentals: Inside God’s Bunker (1994), You, Me, Jerusalem (com a codirector conjuntament amb George Khleifi, 1996) i Store Wars: When Wal-Mart Comes to Town (2001). China Blue (2005) es el seu treball més recent.

DOCUMENTALS EN FAMÍLIA
Cada trimestre projectarem una pel·lícula documental especialment adient per a les edats dels joves d’ESO i Batxillerat, que ens permetrà reflexionar i debatre sobre temes diversos. Volem que sigui una activitat per viure conjuntament, pares i adolescents, i compartir les emocions dels documentals.

A cada projecció convidarem alguna persona relacionada amb el propi documental, o amb la temàtica que s’exposa, per poder debatre i compartir els diferents punts de vista.

Organitzat per l’AMPA IPSI conjuntament amb El Documental del Mes.

Ara farà 10 anys que va néixer El Documental del Mes, una iniciativa, amb la voluntat d’apropar els millors documentals internacionals als espectadors, tant en sales de cinema comercials de grans ciutats com a petits municipis allunyats en auditoris, casals culturals, biblioteques, filmoteques, col·legis, ateneus, o qualsevol espai amb una pantalla i un públic disposat a gaudir de l´experiència intensa que és el cinema documental.

Amb aquesta filosofia, El Documental del Mes estrena cada mes un documental de prestigi internacional en una xarxa de més de 60 sales a tot l’estat i a Llatinoamèrica.

El Documental del Mes es la prolongació durant l’any del Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona que es celebra en la darrera setmana del mes de maig i que rep cada any en la seva secció DOCS & TEENS una mitjana de 13 escoles de Barcelona, 1.200 alumnes adolescents i 50 professors que utilitzen el documental com una eina potent i molt atractiva per a què els alumnes reflexionin i debatin sobre temes i valors molt diversos. 10 anys d’El Documental del Mes

iframe: 
Etiquetes

SEGUEIX-NOS!

FAO

Cartell Som Escola 160

afaec