You are here


Escacs

Des de fa una bona colla d’anys, l’AMPA de l’escola organitza l’activitat extraescolar d’escacs. En el seu moment es va creure que aquesta activitat era un bon complement pels nostres fills i filles, perquè els ensenyava a concentrar-se, a adoptar decisions en el marc d’una estratègia, a desenvolupar la seva memòria, i tot això en el marc d’un joc que, a més a més, podia ser compartit amb els adults. Aquest plantejament continua essent totalment vàlid a dia d’avui i és per aquest motiu que hem volgut no tan sols mantenir aquesta activitat extraescolar sinó que ens hem proposat millorar-la.

Després d’estudiar diverses opcions, hem decidit fer l’activitat d’escacs amb l’Escola d’Escacs de Barcelona, una entitat del barri que ens dóna garanties de qualitat i experiència. És una escola pionera en l’ensenyament d’aquest joc, però és també un club d’escacs que permetrà, als alumnes interessats, tenir una continuïtat després dels cursos introductoris que oferim a l’Escola. Fa molts anys que es dediquen a l’ensenyament d’escacs a nens, i actualment col·laboren amb un bon nombre d’escoles de Barcelona.
Les classes seran d’una hora, amb un màxim de 12 alumnes per grup, permetent una atenció individualitzada. S’utilitzaran programes informàtics d’escacs i un projector durant les parts teòriques. Es farà molta pràctica, fent partides entre els alumnes per assimilar el que s’ha ensenyat. Els alumnes jugaran sempre amb alumnes del seu mateix nivell, organitzant-se en un campionat intern al llarg del curs. També hi haurà la possibilitat, per els qui ho vulguin, de participar en torneigs interescolars, tan individuals com per equips.

Oferim dos grups diferents, un per a alumnes de primer a tercer de primària –incorporem la possibilitat que els alumnes de primer puguin participar-hi- i un per a alumnes de quart a sisè de primària. Ambdós grups faran les classes els dimarts de 17h a 18h. Les famílies rebreu dos informes al llarg de l’any de l’evolució del vostre fill/filla a l’activitat, amb els comentaris del professor.

Gràcies a una subvenció de l’Ajuntament de Barcelona, el cost de l’activitat és de 10€ mensuals per alumne (el cost sense subvenció era de 18€), tal i com s’indica al butlletí d’activitats fora d’horari escolar de l’Escola. Des de la Junta de l’AMPA creiem que, tot i deixar de ser una activitat gratuïta, el cost és molt ajustat i totalment compensat per la millora de la qualitat oferta.

Per apuntar-vos, heu d’utilitzar l’espai personal del web de l’Escola, com la resta d’activitats fora d’horari escolar. Us encoratgem a fer-ho i a gaudir dels escacs!

Per qualsevol qüestió, dubte o aclariment podeu enviar un correu electrònic a escacs@ampaipsi.cat.

Salutacions,
Junta de l’AMPA IPSI

Etiquetes

SEGUEIX-NOS!

FAO

Cartell Som Escola 160

afaec